top of page

CURAFLEX ®   ZAPTIVNI PRSTENOVI 

Inteligentno zaptivanje - jednostavno i sigurno

DOYMA Curaflex® je sinonim za bezbedno zaptivanje građevinskih prodora cevi i kablova. Curaflex® zaptivni prstenovi su nezaobilazni elementi kod zaptivanja dolaznih i odlaznih instalacionih cevnih i kablovskih sistema, kao što su: vodovod i kanalizacija, mašinske instalacije grejanja, klimatizacije i ventilacije, gasa, kao i elektro instalacija.

Princip funkcionisanja

Zaptivni prsten se instalira kao obujmica prolazne cevi, a između prolazne cevi i predinstaliranog cevnog prolaza (šelne) ili alternativno kernovanog kružnog otvora u zidu. Gumeni zaptivač, lociran između dva profilna čelična prstena se dotezanjem matica istiskuje i vršenjem pritiska zaptiva prostor između prolazne cevi i cevnog prolaza (šelne). Nije neophodno naknadno dotezanje matica.

CURAFLEX ®   SIGURNOSNI PRINCIPI

DPS

Samo Curaflex® zaptivni prstenovi su obostrano opremljeni profilisanim čeličnim prstenovima. Oni osiguravaju optimalni kontaktni pritisak - manji pritisak ka cevi i veći ka cevnom prolazu (šelni), odnosno kernovanom prodoru (do nominalnog dijametra DN 350).

Specijalno za DOYMA proizvode razvijen je elastomer otporan na starenje, kao i na proklizavanje usled dejstva supstanci koje smanjuju trenje.

DOYMA-Grip

Tipične oblasti upotrebe

  • Instalacije vodovoda i kanalizacije

  • Drenažne cevi

  • Instalacije grejanja

  • Elektro kablovi i provodnici

  • Gasne instalacije

Opseg korišćenja

  • za zaptivanje protiv podzemne vlage i vode pod pritiskom u predinstaliranim cevnim prolazima.

  • za zaptivanje kernovanih otvora u vodonepropusnom betonu.

  • za zaptivanje cevnih prolaza kroz hidroizolacione membrane, kao i hidroizolacione premaze na podrumskim zidovima.

  • gasno zaptivanje od gasova koji ne napadaju sam materijal.

  • uglovi od 8° su mogući, nakon instalacije nije neophodno održavanje, bez potrebe za dotezanjem matica.

INOVATIVNA REŠENJA - CURAFLEX NOVA®  MULTI 

Laka instalacija - inteligentno podešavanje

DOYMA je otišla korak dalje: Curaflex Nova® Multi.
Curaflex Nova® Multi će inspirisati projektante i izvođače radova. Sada, kao nikada ranije, postignut je novi nivo fleksibilnosti u planiranju - zato što su sada potrebna samo dva parametra za odlučivanje: spoljni dijametar prolazne cevi i unutrašnji dijametar cevnog prolaza, odnosno kernovanog prolaza. 
Ovo je sve što je potrebno da bi se postiglo pravo rešenje na gradilištu. Čak i česte, nepredviđene izmene u promeru prolazne cevi mogu biti rešene na lak i fleksibilan način.

Materijali visokih performansi

Još jedno inovativno rešenje: okvir zaptivnog prstena je izrađen od specijalne plastike visokih performansi sa izvrsnom hemijskom otpornošću.

Važna napomena: Curaflex Nova® Multi rešava sve slučajeve pritiska vode, bez obzira da li se radi o vodi koja je pod pritiskom ili ne.

bottom of page